De consument en pakketjes – wat vinden wij belangrijk?

Emerce laat zien dat logistieke factoren zoals snelheid, betrouwbaarheid, aanbod van afleveropties, inzicht in de orderstatus en de manier waarop je kunt retourneren de consument erg blij kunnen maken! Laten we hier eens verder naar kijken.

De consument en pakketjes bezorging

Wat vind jij het belangrijkste aan een het online bestellen van spullen? Het lijkt erop dat de consument verschillende dingen belangrijk vindt. Dit hoeft niet alleen te gaan over de snelheid of betrouwbaarheid van de bezorging, maar ook bijvoorbeeld de doos waarin bezorgd wordt.

  • Snelle bezorging – Snelle levering van online bestelde goederen is een belangrijke reden voor een goede review van een bedrijf. Binnen een week, dezelfde dag of zelfs binnen het uur? Het wordt steeds makkelijker om supersnel je bestellingen thuis te krijgen!

  • De kosten – de tijd van hoge bezorgkosten voor de consument is voorbij! De grote webwinkels sluiten deals met bezorgdiensten en onderhandelen hun prijzen hiermee. Vaak kan je als je boven een bepaalde prijs besteld, rekenen op gratis levering. Dit schijnt goed te werken – als je voor 18€ bestelt, maar vanaf 20€ gratis levering krijgt, is de verleiding groot om er nog iets kleins bij te kopen! Vele bedrijven gebruiken gratis levering ook als promotie actie.

  • Afleveropties – tot op de stoep, in huis, of afgegeven bij je buren? De consument vindt het erg belangrijk dat het bezorg bedrijf flexibel is in het afleveren van je pakket(je).

  • Inzicht in de order status – Track en Trace is tegenwoordig een bekend concept. Bij je bestelling krijg je een nummer waarmee je kan kijken waar je pakket zich bevindt. Nog in het distributiecentrum, in de truck of bij je buren? Met deze technologie kan je het makkelijk bekijken.

  • Retourneren – Retourneren moet ook makkelijk zijn, en ook het liefste zonder kosten. Voor een overzicht van bedrijven die gratis retourneren kan je hier eens kijken.

  • Uiterlijk van het pakket – een grote factor voor de tevredenheid van de klant lijkt tegenwoordig ook te zijn hoe het pakket eruit ziet. Herkenbare of gewoon mooie pakketjes zijn leuk om uit te pakken en doen het erg goed bij de consument!

De consument schroomt niet deze factoren mee te laten spelen in de review voor het bedrijf. Het is voor webwinkels dus extra belangrijk om deze dingen mee te laten spelen in hun bezorg strategie.