Hoe gratis is gratis bezorging?

Het gratis bezorgen van online bestelde spullen wordt steeds normaler. Prijzen zijn steeds vaker all-in en je kan zelf kiezen waar en hoe laat je je bestelling wil ontvangen. Deze ontwikkeling heeft wel een probleem gecreëerd in de pakketmarkt: de webwinkel weet van tevoren niet precies waar de koper zich bevindt, en de koper is zich er zelden van bewust waarvandaan stukken verzonden worden. Dit geldt nog zwaarder voor webwinkels in grote landen zoals de USA, of webwinkels die internationaal verzenden. Hier onder leggen we uit waarom het bestellen bij online winkels soms hogere hogere kosten oplevert voor de partij die verstuurt en voor de consument.

Verborgen verzendkosten

Er bestaat niet zoiets als gratis verzenden. Deze kosten worden altijd aan elke consument doorberekent in de vorm van de kostprijs. Een van de grootste factoren voor bezorgdiensten is de afstand die het pakket moet afleggen. Dat wordt vaak per stad, land of regio afgesproken. Nationale en internationale online winkels kunnen van tevoren niet precies weten waar hun consumenten zijn en moeten daarom vooraf een gemiddelde kostprijs berekenen die zij voor hun verzendingen moeten vragen – vaak onafhankelijk waar de uiteindelijke consument zich bevindt. Er blijft dus altijd een marge waar de webwinkel rekening mee moet houden en deze wordt dus naar elke klant doorberekent.

Wat is het beste voor de consument?

De consument van vandaag bestelt artikelen van over de hele wereld. Het probleem voor de consument is hierbij, dat zij niet weet van welke locatie de spullen verzonden zullen worden. Op deze manier kan de consument niet de webwinkel selecteren die het dichtste bij is en dus automatisch de laagste verzendkosten heeft. Het zou dus kunnen uitbetalen om uit te zoeken vanaf waar (internationale) webwinkels verzenden om van een lokale partij te bestellen.

Gratis bezorging?

Het voordeel wat uit gratis bezorging komt, is dat de consument niet voor onverwachte kosten komt te staan. Het artikel wordt met een all-in prijs verkocht en de consument weet precies wat zij kan verwachten. Aan de andere kant hebben we hier uitgelegd waarom zoiets als gratis bezorging in principe niet kan bestaan. De kosten voor bezorging zullen altijd worden doorberekend naar de consument, en gratis bezorging aanbieden maakt een artikel dus vaak duurder voor de consument.