Het retourneren van je online bestelling? Waar op te letten

Online shoppen is top! Maar wat nou als je aankoop niet past of het valt tegen? Wat zijn dan jouw rechten? Veel consumenten weten niet dat ze tegenwoordig heel veel rechten hebben wat betreft hun online aankopen en het bijvoorbeeld gratis leveren en retourneren van de goederen.

Wist jij bijvoorbeeld dat je als je iets online koopt, je standaard 14 dagen bedenktijd hebt? Deze tijd gaat in vanaf de dag dat je de spullen ontvangen hebt. Je moet de verkoper schriftelijk laten weten dat je het product terug gaat sturen. Vanaf het moment dat je de brief of email hebt verstuurd heb jij 14 dagen om het product terug te sturen.

De voorwaarden

Heb je er wel eens over gedacht een gala jurk online te bestellen, een nachtje te gebruiken en weer terug te sturen binnen de 14 dagen termijn? Minder goed idee helaas! Je mag het product alleen op zo’n manier uitpakken, zodat je het kan bekijken zoals je dat ook in de winkel zou kunnen. Je mag het dus niet kapot, vies of gebruikt terug sturen.

Sommige producten mag je niet uitpakken. De Consumentenbond legt uit dat webwinkels alleen deze eisen mogen stellen als het gaat om bijvoorbeeld hygiënische producten waarvan de verzegeling is verbroken. Coolblue legt uit dat ook het openen van software waar een zegel op zit mag niet.

Als je een beschadigd of incompleet product hebt ontvangen heb je in principe recht op gratis reparatie of een nieuw product. Je kan in dit geval het beste eerst met de winkel contact opnemen om samen tot de beste oplossing te komen.

De kosten

In principe is de koper verantwoordelijk voor de kosten bij het terugsturen van goederen. Dit is alleen het geval als de verkoper de koper hier van tevoren heeft geïnformeerd. Lees daarom goed de algemene voorwaarden van je webwinkel. Een goede tip is wel dat bij sommige winkels je gratis retourneren in de winkel. Hiervoor moet de webwinkel natuurlijk wel een fysieke vestiging hebben.

De verzendkosten moeten ook terugbetaald worden, maar dit geldt niet voor alle aanvullende verzendopties. Extra kosten gemaakt om vandaag of morgen te bezorgen, kunnen vaak niet terug betaald worden.