Vandaag besteld, vandaag geleverd?

Net een boek vergeten te bestellen voor je examen, de verkeerde cartridge besteld voor je printer terwijl morgen je scriptie ingeleverd moet worden of het verkeerde oplaad kabeltje voor je smartphone? Aan al deze ongemakken komt langzaam een einde omdat er tegenwoordig diverse webwinkels zijn die het mogelijk maken om vandaag iets te bestellen, en het vandaag te ontvangen (of op te halen!).

Meerdere mogelijkheden

Binnen het vandaag besteld, vandaag binnen principe zijn er verschillende modellen die de bedrijven gebruiken.

  • Vandaag besteld, vandaag bezorgd. Bedrijven zoals CoolBlue, bol.com maar ook bijvoorbeeld bloemisten beloven dat als je besteld voor een bepaald tijdstip, bijvoorbeeld 12h of 15h, dat je dan diezelfde avond voor 22h00 nog je bestelling binnen hebt. Hierbij komen op dit moment nog wel vaak kosten kijken – ga al snel uit van een toeslag van minimaal €10. Coolblue doet tegenwoordig ook aan zondag bezorging!

  • Vandaag besteld, vandaag opgehaald. Een andere handige optie voor als je de hele dag niet thuis bent, is de nieuwe optie van bol.com die net gelanceerd is. Als je voor 12h00 besteld, kan je vanaf 17h00 die middag je pakketje ophalen bij de Albert Heijn. Dat betekent, vandaag besteld, vandaag opgehaald! Dit is vooral handig voor mensen die wel snel iets nodig hebben, maar niet thuis zijn om het te ontvangen. Een site die overzicht biedt van winkels die same day delivery bieden is "dezelfde dag geleverd"

  • Net besteld, binnen een uur binnen . Heb jij Spencer al ontmoet? Spencer is een service die belooft alles wat je wil, binnen een uur bij je af te leveren! Betalen kan aan de deur of via Ideal, en voor de service betaal je nooit meer dan €10 (afhankelijk van hoelang Spencer moet fietsen. Is dit de toekomst?

Het is de vraag hoelang grote bedrijven voor dit soort services nog (hoge) toeslagen kunnen vragen. De consument went er aan dat ze kunnen kiezen waar en wanneer pakketjes bezorgd worden. Uren thuiszitten en de postbode afwachten is er gelukkig niet meer bij. Nu bezorgtijden korter en flexibeler worden en verzendkosten omlaag worden gedrukt door nieuwe innovatie spelers op de markt, komt er steeds meer druk op de grote webwinkels en bezorgers om nieuwe manieren te vinden om de producten op tijd bij de klant te krijgen.